Zapisnik sestanka Koalicije glasbenega sektorja in NIJZ, 4.9.2020

Zadeva:
Sestanek Koalicije Glasbenega Sektorja (SGS, GIZ KOS, Industrija Srečanj) in NIJZ

Datum: 4.9.2020


Kraj:
NIJZ, Trubarjeva Lj

Prisotni:
Andrej Sevšek, Mitja prezelj (GIZ KOS), Tadej Košir (SGS), Miha Kovačič (Industrija srečanj), Milan Krek, dr. Simona Perčič dr.med.,spec.

Osnovne točke Koalicije Gl. sektorja:

Predstavitev:

1. Kdo smo in kaj nismo. Jasno izrazimo ločnico med koncertnimi prireditvami in nočnimi klubi/zabavami. Predstavimo in predložimo varnostne predloge za izvedbe koncertov in prireditev narejene s strani GIZ KOS in Industrije srečanj.
(Organizatorji koncertnih prireditev ne beležimo niti enega primera okužbe).
Predlagamo tudi zapiranje koncertov ob 22h, trajanje največ do 2h, če s tem pripomoremo k ustreznejšim ukrepom za možnost delovanja koncertov.

2. Predlagamo točkovno časovnico do 1. junija 2021, ko bi po naših predvidevanjih lahko odpravili vse varnostne ukrepe, ki veljajo za koncerte in ostale prireditve.
V vmesnem obdobju postavimo časovnico s postopnim zmanjševanjem ukrepov. Pri postopnem sproščanju ukrepov upoštevamo spreminjanje epidemiološke slike.

3. Predlagamo mesečne sestanke z širšo delovno skupino, ki bi vključevala našo koalicijo in NIJZ, pri katerih bi se obveščali in usklajevali ob morebitnih spremembah na področju ukrepov.

S strani Industrije srečanj imamo pozitiven odgovor go. Beovič na njihove predloge o varnostnih predlogih na prireditvah, prav tako podpira predlog o delovni skupini.

4. Kakšna je razlaga s strani NIJZ o 8m metrih razdalje med nastopajočimi in občinstvom.
Na katerih raziskavah temeljijo dotični ukrepi. Predlagamo skupno entiteto kjer se zbira posodobljeno strokovno gradivo. Mesečni sestanki.

SKLEPI:

– Predlog za delovno skupino s strani NIJZ sprejet! Predlaga se delovanje skupine na tedenski bazi, ki vključuje: NIJZ, Simona Zajca (državni sekretar MGRT), MzK in Koalicijo gl. sektorja. Po potrebi sproti dodajamo člane. Delovno skupino sestavi Simon Zajc.

– Simon Zajc potrdil delovno skupino in se javi z možnimi termini.

– Kreku se zdi mogoča predvidena časovnica do 1.6. 2021, če bo ustrezno cepivo, če ga ne bo je časovnica neizvedljiva.

– Pri 8m se težko pogajamo, ker po njihovem mnenju ni nobenih strokovno utemeljenih zagotovil pri kakšni razdalji se virus ne prenaša in se držijo preventive.
Uradni odgovor smo, po posredovanju dopisa z odvetniške pisarne kasneje prejeli po elektronski pošti na naslov SGS.

Sestava nove delovne skupine, ki se bo ukvarjala samo z našo problematiko na političnem nivoju in s predlogi sodelovala pri samih ukrepih se nam zdi dobra novica in premik v pozitivno smer.

Pripravil:
Tadej Košir

One thought on “Zapisnik sestanka Koalicije glasbenega sektorja in NIJZ, 4.9.2020

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja