Koraki do izboljšanja stanja na koncertni sceni

Letošnji izbruh bolezni covid-19 je povzročil veliko negotovost, ki pušča neizbrisne posledice v domala vseh oblikah zasebnega in javnega življenja. Velikemu številu osebnih tragedij grozi pridružitev ekonomske in eksistencialne krize posameznikov, družin in gospodarstvenih panog, ki so bile prisiljene obstati, da bi lahko preprečili neobvladljivo širjenje okužb.

Po začetnem krču in soočanju z nastalim stanjem je čas za obnovo koncertne dejavnosti, kar zahteva združitev moči predstavnikov vseh strok: glasbenikov, organizatorjev, tehnikov, promotorjev, zdravstvenih strokovnjakov, tako kot tudi podporo s strani države.

Po videnju Sindikata glasbenikov Slovenije je prava pot do rešitve pogovor in dogovor, ki zaobjema osmišljanje varnostnih ukrepov na koncertih in javnih prireditvah, socialno pomoč za najhuje prizadete in reforme, ki bodo zaprle razpoke v obstoječem sistemu, ki so v teh okoliščinah na široko zazijale.